Refraktometry pro každou příležitost

Cena zboží: 0 Kč



Refraktometr na pivní mladinu, pivovarský cukroměr

  1Nákup   2Pokladna   3Kontrola   4Dokončení  

zpět

Foto: RBR32SG-ATC: Refraktometr na pivní mladinu, pivovarský cukroměr

Refraktometr na pivní mladinu, pivovarský cukroměr

Obj. číslo: RBR32SG-ATC

Cena s DPH: 1150 Kč (~45,60 €)

Cena bez DPH: 950 Kč

DPH: 21 %

Dostupnost: skladem

Záruka: 24 měsíců ?

Počet:

Jedná se o optický refraktometr (brixmetr) vybavený stupnicí Brix v rozsahu 0 až 32 °Bx s rozlišením odečtu 0.2 °Bx a stupnicí SG wort pro měření specifické hmotnosti pivní mladiny (pivní břečky) s rozsahem měření 1.000 až 1.120 a s rozlišením 0.001.

Univerzální stupnici Brix lze použít také při pěstitelském pálení ovoce - především pro měření cukernatosti ovocného kvasu a rmutu při procesu fermentace (přirozené alkoholové kvašení). Pokud ale nepotřebujete druhou stupnici se specifickou hmotností pivní mladiny (SG Wort), doporučujeme "nepivní" variantu RBR32-ATC.
Budete-li si chtít změřit "sílu" své výsledné pálenky, po destilaci kvasu v pálenici (palírně), doporučujeme refraktometr pro měření objemového procenta alkoholu.

Pro určení zralosti vinných hroznů doporučujeme typ určený přímo pro vinaře.

Refraktometr je vybaven automatickou kompenzací teploty.

Stupnice Rozsah stupnice Rozlišení
Brix (cukernatost roztoku) 0 až 32 °Bx 0.2 °Bx
SG Wort (specifická hmotnost) 1.000 až 1.120 0.001

Příklad: 100 g roztoku 25 °Bx obsahuje 25 g cukru. Jinými slovy, ve 100 g cukerného roztoku je 25 g cukru a 75 g vody.

Tip: použijte naši přepočtovou pomůcku - výpočet cukernatosti roztoku

TIP: Potřebujete měřit více veličin? Nakonfigurujte si vlastní speciální refraktometr!

Obvyklé koncentrace vybraných látek (ovoce, zelenina, plody atd.)

Název °Bx   Název °Bx
olejové emulze s vodou 0 až 7   jablečná šťáva, limonády sycené CO2 10 až 22
pivní mladina 0 až 20 jeřabiny 14
rajčatová šťáva 3 až 6 pološvestky 15 až 18
broskvová šťáva 6 až 12 durancie, duranče 15 až 22
pomerančová šťáva 6 až 13 mléčné nápoje 16 až 21
meruňky 8 až 11 švestky 18 až 22
višně 8 až 18 Jalovec - bobule 30
hrušky 8 až 22 ovocné koncentráty 42 až 68
slívy 9 až 14 kondenzované mléko 52 až 68
mirabelky 10 až 15 rostlinný olej 57 až 90
třešně 10 až 18 cukrový sirup 58 až 80
hořec - kořen 10 až 25 ovocný džem 60 až 70

Postup měření

Měření pivní mladiny je velmi jednoduché. Na optickou část refraktometru stačí kápnout měřenou látku, přiklopit krytku hranolu (tím se látka lépe rozprostře po měřícím hranolu), přiložit oko k okuláru, podívat se proti světlu (případně doostřit) a na stupnici můžete pohodlně odečíst výslednou hodnotu.

Obecné technické parametry

  • Referenční teplota 20 °C
  • ATC - automatická teplotní kompenzace (při teplotách 0 až 30 °C)
  • Možnost doostření
  • Délka ~ 175 mm
  • Kvalitní technické provedení, kovové tělo přístroje
  • Obsah balení: odolné plastové pouzdro, refraktometr, čistící hadřík, pipeta pro odběr, šroubováček, český návod

Náhled: Stupnice refraktometru RBR32SG

Stupnice refraktometru

pivní mladina, pivovarský cukroměr, sacharometr, domácí vaření piva, homebrewing

zpět